Keuzehulp: online webmail uitkiezen!

In de laatste jaren is er veel veranderd. Aan het begin van de internettijdperk had je een programma nodig om een e-mail te versturen. Tegenwoordig log je in en verstuur je via de browser een mailtje naar iemand die je kent. Een stuk eenvoudiger. Dit noemen we dus een webmail die door veel verschillende aanbieders wordt aangeboden. Om de keuze wat makkelijker voor je te maken geven wij tips voor het kiezen van een webmail die bij je past.

Wat is webmail?

Zoals in de intro aangegeven kun je met een webmail een e-mail versturen naar een vriend, kennis of een zakenpartner. Het voordeel van webmail in vergelijking met e-mail programma’s is dat je dit vanuit je browser kunt doen zonder eerst een programma te downloaden. Dit maakt het mogelijk om vanaf elk device Рwaar je ook maar bent Рeen mailtje te versturen. De meeste mensen maken gebruik van een webmail, maar toch zijn er veel mensen die er een tweede e-mailadres bijnemen of van webmail provider overstappen. Het verschil in aanbod zit hem vooral in gebruiksgemak. Zo maken de providers gebruik van verschillende interfaces. Een interface is de vormgeving waar je een mailtje in opstelt en verstuurt. Het is belangrijk dat een webmail gebruiksvriendelijk werkt, zodat alles snel en smooth verloopt.

 

De verschillende webmail providers

Zoals we al aangegeven hebben verschillende de providers van elkaar. Het eerste waar je op dient te letten bij het selecteren van een webprovider is de veiligheid. Je wilt niet in de problemen komen bij het opstellen van een mailtje en daarbij wil je dat je veilig een mailtje kunt versturen zonder dat vreemde mensen mee kunnen kijken. Tegenwoordig hebben hackers het vaak gemunt op e-mailadressen omdat hier vaak vertrouwde gegevens in opgeslagen staan. Uiteraard kun je een hoop ellende voorkomen door voor een moeilijk wachtwoord te kiezen, maar de veiligheid van de veiligheid van de webmail provider speelt daar ook een belangrijke rol bij.

 

Email Reclame, Online Marketing, Online, Marketing

Kost een webmail geld?

Een webmail voor particulieren is gratis. Wanneer je bijvoorbeeld van een webmail gebruikt wilt maken als ondernemer en het e-mailadres wilt laten eindigen met je domeinnaam betaal je vaak een kleine bijdrage per maand. Het is slim om bij je zoektocht naar een geschikte aanbieder meerdere providers te vergelijken zodat je een webmail kiest die bij je past. Doe je dit niet dan is de kans groot dat je de verkeerde webmail in huis haalt. Daarnaast wil je de webmail niet alleen gebruiken op je computer, maar ook op je smartphone en tablet. Meer weten? Breng dan een bezoek aan onlinewebmailinloggen.nl.

Geplaatst in Zakelijk en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *