De voordelen van een Gmail account

Gmail is een van de meest gebruikte e-mailservices. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Het werkt enorm eenvoudig en daarnaast kun je je e-mail account eenvoudig integreren op je smartphone, tablet of computer. In dit artikel brengen we jou op de hoogte van de voordelen van een Gmail account mocht je nog niet overtuigd zijn.

 

Webmail is het ontvangen en verzenden van e-mails via de browser. Je logt in op bijvoorbeeld je Gmail account en kunt via de browser een mailtje opstellen en deze versturen. Dit is niets nieuws, maar in het verleden gebeurde dit op een andere manier. Destijds moest je eerst een programma downloaden en installeren. Vervolgens was het alleen mogelijk om via deze software een mailtje te lezen of te versturen. Dit werkte niet altijd even handig, aangezien je niet zomaar even kon inloggen op een ander device.

 

Email Reclame, Nieuwsbrief, E Mail, Marketing

Overzichtelijke interface

Bij het kiezen van een nieuwe webmail is met name de interface een belangrijk gegeven. Zo wil je van een webmail provider gebruik maken die eenvoudig werkt, zodat je lekker snel en zonder al teveel problemen een mailtje kunt opstellen en versturen. Google doet dit met Gmail erg goed. Bij Gmail spreekt alles voor zich. Zelfs iemand die nog nooit van Gmail gebruik heeft gemaak zou weten hoe het werkt. Dit maakt het makkelijker om met deze provider aan de slag te gaan. Er zijn genoeg andere providers die net als Gmail een gebruiksvriendelijke interface hebben, maar Google biedt nog meer voordelen!

 

Email Reclame, Business, Beeld, Schets, Man, Flat

Eenvoudig inloggen

Ook is het mogelijk om via aan de hand van je Gmail account in te loggen. Nee, dan bedoelen we niet in Gmail zelf, maar op externe websites. Bij het aanmaken van een nieuw account kun je door in te loggen op je Gmail een account aanmaken. De gegeven worden dan automatische uit je Gmail account overgenomen. Dit werkt extreem eenvoudig waardoor je flink wat tijd kunt besparen. Doordat het zo eenvoudig wordt maak je wel sneller zonder na te denken een account aan. Bepaalde website vereisen dat je eerst een account aanmaakt om bijvoorbeeld bepaalde informatie te zien.

Naast Gmail kun je uit meerdere webmail providers kiezen. Het hangt er grotendeels ook vanaf wat je wilt. Wil je bijvoorbeeld een zakelijke account opzetten dan zal je ook aan andere dingen moeten denken, zoals bijvoorbeeld de kosten. Bij Gmail betaal je ongeveer 4 euro per maand wanneer je een account die eindigt op het domeinnaam wilt aanmaken. Door sommige providers wordt dit gratis aangeboden. Vind hier de webmail provider die bij je past!

Geplaatst in Zakelijk en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *