Customer Relationship Management

Als jij altijd exact zou weten wat jouw klanten op een bepaald moment nodig hebben, dan zou je je bedrijf waarschijnlijk anders runnen. Je kunt dan de producten en diensten aanbieden die op dat moment in trek zijn zodat je geen overbodige tijd en moeite stopt in het adverteren van zaken die toch niet worden verkocht. Het is onmogelijk om de gedachten van je potentiële klanten te lezen, maar met een goed Customer Relationship Management (CRM) systeem kom je aardig dichtbij. Je kunt een gratis CRM programma probleemloos downloaden van het internet.

Wat is CRM?

Een CRM-programma geeft je de mogelijkheid al je contacten en klanten exact in kaart te brengen en te documenteren. Elke email, elk telefoontje, elke lead, alle contactgegevens en elke serviceaanvraag wordt bewaard en gerangschikt in een database. Jij kunt de database vervolgens analyseren en hieruit conclusies trekken wat betreft het koopgedrag en de interesses van iedereen die contact met je heeft gelegd. Naar aanleiding daarvan zou je kunnen voorspellen waar jouw doelgroep in de nabije toekomst hun geld aan uit wil geven.

Altijd een stapje voor

Zelfs als je een gratis CRM-programma gebruikt kun je je klanten altijd een stapje voor zijn. Door te kijken naar de data uit het verleden kun je een beginnende trend ontdekken en een voorspelling maken voor de toekomst. Dit gebruik je om doelgerichter reclame te kunnen maken, je doelgroep te bieden wat ze nodig hebben en zo je winstgevendheid te verbeteren.

Volg & like ons