Effectieve linkbuilding voor beginners

Effectieve linkbuilding voor beginners

14 december 2017 Uit Door Redactie

backlinks kopenWanneer jij de eigenaar bent van een bedrijf heb je nogal wat om voor te moeten zorgen en om aan te moeten denken. Een van die zaken is het feit dat klanten jouw bedrijf kunnen vinden wanneer het erop aankomt. Het is goed om gebruik te maken van het karakter van jouw potentiële klanten wanneer jij jouw bedrijfsnaam onder hun aandacht wil brengen. Een methode die steeds meer wordt gebruikt en die behoorlijk effectief is gebleken is linkbuilding via backlinks. We zullen je uitleggen wat deze methode inhoudt.

 

Een klikje naar jouw website
Jouw toekomstige klanten zullen een groot deel van de dag op het internet doorbrengen. Men leest de hele dag items op het internet die in hun straatje passen. Er wordt gekeken op fora en er wordt meegepraat over allerlei onderwerpen. Daarbij komt het geregeld voor dat er opeens een zoekwoord gekleurd in beeld verschijnt. Klik je op dat zoekwoord, dan word je doorgestuurd naar een website toe die met het onderwerp van de tekst te maken heeft. Die techniek heet een backlink.

Een goed verhaal, lekker kort
Zo’n tekst die je op een forum tegenkomt kenmerkt zich door een aantal zaken. Een van die zaken is dat het doorgaans een verhaal is wat lekker leest, maar wat niet al te lang is. De lezer zal namelijk artikelen uitzoeken om te lezen die je vluchtig kan doornemen. Er wordt niet gezocht naar een langdradig verhaal of naar een uitputtende uiteenzetting over een bepaald onderwerp. De lezer zal een lekker kort maar bondig stuk willen lezen wat luchtig is en wat een hoge amusementswaarde heeft. Dit is dan ook gelijk één van de eerste kenmerken van een dergelijke link.

backlinks kopen

Jouw naam wordt niet genoemd
Als een lezer van een dergelijke website ergens een hekel aan zal hebben is dat wel reclame. Het is dan ook zaak dat jouw bedrijfsnaam niet wordt genoemd in de tekst. De klant zal hier pas bij terecht komen nadat hij op de link heeft geklikt. Dit is de kracht van een goede backlink. Er gaat geen reclame uiting van uit maar het is in feite wel een promotie voor jouw bedrijf. Het schrijven van een dergelijke tekst is echter niet voor iedereen weggelegd.

Waarom een linkbuilding pakket een goed idee is
Wil jij gebruik maken van de diensten van een schrijver, dan doe je er goed aan om te kijken naar een geschikte methode. Schrijvers bieden zich aan op allerlei manieren voor deze dienstverlening. Een linkbuilding pakket wat je krijgt aangeboden op het internet klinkt doorgaans redelijk aantrekkelijk. De praktijk wijst uit dat dit een goede investering kan zijn. Je betaalt een bedrag, oplopend vanaf 7 euro per linkbuilding tekst, en vervolgens wordt er namens jouw bedrijf bij een website een backlink geplaatst. Hoe bekender de website of het forum, hoe hoger de prijs zal zijn die aan jou wordt berekend. Echter; hoe bekender de website, hoeveel meer klanten krijg jij via een dergelijk pakket.