Hoe Bescherm Je Jouw Digitale Documenten en Bestanden?

In deze digitale wereld hebben we veel aan computers en technologie. Heel veel dingen, inclusief foto’s maken en documenten schrijven gaat met de computer. Dit is er handig, maar het maakt ons helaas ook best kwetsbaar. Niet alleen hackers maar ook technische problemen en falende software staan op de loer. Gelukkig bieden Porton en andere bedrijven oplossingen om je digitale documenten, programma’s en andere content te beschermen. Maar wat kun je nou doen om jouw gegevens zoveel mogelijk veilig te houden? Hoe zorg je ervoor dat je niet alles kwijt bent als je computer or laptop het een keer begeeft. Wij willen je hier graag wat ideeën voor geven zodat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over bestanden die helemaal weg zijn.

USB-sticks en Andere Externe Harde Schijven


Een van de bekendste manieren om je bestanden te beschermen is toch wel de USB-stick. Je hebt ze van verschillende merken en je kunt kiezen tussen USB’s van 1 GB, 8 GB, 16 GB of nog veel groter. Door je documenten niet op een computer te zetten maar op een USB heb je ze allereerst altijd bij je maar ben je ook niet onderhevig aan de grillen van je computertechnologie. Daarbij kun je een USB ook nog eens op verschillende computers beschermen. Het nadeel is alleen dat ook een USB wel eens stuk kan gaan of kan crashen.

Een Online Cloud
Een andere optie om jouw gegevens te beschermen is door gebruik te maken van een online cloud. In principe werkt dit hetzelfde als een USB. Je kunt er documenten opzetten voor een veilige opslag buiten je computer. Net als bij een fysieke externe opslag kun je vanaf verschillende plekken inloggen en heb je dus vanaf bijna alle computers toegang tot jouw account en documenten. Het enige verschil is dat deze opslag niet fysiek maar digitaal is. Je hebt dus niets in handen. Het is meer een account waarop je kunt inloggen om documenten toe te voegen, te bewerken of te verwijderen. Ook foto’s, PDF-bestanden en andere online bestanden kun je er opslaan. De grootte van de opslag kun je zelf bepalen en, als het toch niet genoeg blijkt te zijn, kun je meestal betaald extra ruimte krijgen. Het voordeel van zo’n digitale cloud is dat je sommige bestanden automatisch kunt laten opslaan. Het is in sommige gevallen mogelijk om foto’s gemaakt met je mobiele telefoon meteen te laten synchroniseren. Een foto wordt dus al vrij snel nadat hij is gemaakt toegevoegd aan je opslag zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Sla Vaak Op


Natuurlijk helpen al deze manieren je niet als je jouw bestanden niet regelmatig opslaat. Leer jezelf dus aan regelmatig eventjes die save-knop in te drukken. Daarbij is het, omdat eigenlijk geen enkele opslag 100% veilig is, handig om niet al je bestanden op één plek op te slaan. We raden aan om een belangrijk bestand altijd op meerdere plekken op te slaan zodat je zeker weet dat er altijd wel één versie bewaard zal blijven, wat er ook gebeurd.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en raak je nooit meer een bestand kwijt.

Volg & like ons