Hreflang Tag: waar het voor is en hoe het te gebruiken

hreflang google

Met de groei en integratie van sectoren in de digitale markt, van website hosting tot marketing, zijn veel bedrijven geconfronteerd met de noodzaak hun activiteiten uit te breiden naar andere landen.

Om dit te doen, moeten zij de inhoud van hun website leesbaar maken in andere talen. En dit is al mogelijk door de toepassing van SEO-technieken, met het gebruik van Hreflang Google.

Marketingprofessionals die content- en SEO-strategieën ontwikkelen met een internationale focus moeten deze tag kennen!

hreflang google

Wat is een tag en waar wordt hij voor gebruikt?

Tags zijn labels, letterlijk. In deze context dienen deze tags om bepaalde informatie aan Google door te geven. De Hreflang tag wordt gebruikt om Google te vertellen dat een webpagina verschillende taalversies heeft, wat de relevantie van de inhoud en de site in kwestie verhoogt.

Je kunt de Hreflang Google invoegen in de (head) tag of gebruiken in een taal sitemap. Op die manier kan de tag ervoor zorgen dat Google de juiste versie van de pagina in kwestie gebruikt, afhankelijk van het land van de gebruiker.

De Engelse versie zal bijvoorbeeld worden gezien door gebruikers die de Engelse versie van Google openen, dus het gebeurt ook met andere talen. Het gebruik van de tag dient ook om de verspreiding van duplicate content tegen te gaan.

Met behulp van Hreflang zullen, als er bijvoorbeeld identieke pagina’s zijn in Brits Engels en in Amerikaans Engels, deze worden geëvalueerd en zal de meest relevante worden uitgelicht. Daarvoor is het nodig de canonical tag te gebruiken, die aangeeft wat de originele en belangrijkste versie van de inhoud is.

De Hreflang tag toepassen

De eerste stap is te controleren of alle vertaalde pagina’s de Hreflang tag in hun HTML code hebben.

En na het identificeren van de tag, is het ook belangrijk om het acroniem te plaatsen van de taal waarin het artikel werd vertaald.

De opname van de tag Default is ook nodig om ervoor te zorgen dat de inhoud wordt getoond aan elke gebruiker die een zoekopdracht uitvoert, volgens de versie van Google waarin hij de zoekopdracht uitvoert, zelfs als er geen taalspecificatie op zijn computer is.

Als je een leek bent in programmeren en een eenvoudigere manier zoekt om de tag in te voegen in een HTML pagina van je blog, bijvoorbeeld, kan je je toevlucht nemen tot The Hreflang Tags Generator Tool. Dit hulpmiddel genereert de regel code met de tag voor opname in HTML-pagina’s.

Volg & like ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *