Interim opdrachten: Alles wat je erover moet weten 

Heb jij al eens gekeken naar interim opdrachten? Deze opdrachten zijn niet voor iedereen bekend, terwijl je er toch veel aan kunt behalen. De opdrachten worden met enige regelmaat aangeboden door bedrijven, omdat er altijd extra kennis nodig is op een bepaald gebied. Je ziet daarom steeds vaker opdrachten op dit gebied verschijnen op vacaturewebsites. Een van de website die jou altijd aan nieuwe opdrachten kan gaan helpen is Headfirst. Alleen wat moet je precies weten over deze opdrachten? Onderstaande informatie zet een aantal zaken voor jou op een rij, zodat je voorbereid naar jouw nieuwe vacatures gaat kijken. 

De interim opdrachten binnen een bedrijf 

Interim opdrachten zijn opdrachten die je als freelancer aan kunt nemen. Ze verschillen namelijk op het gebied van vrijheid en flexibiliteit. Als interim word je namelijk ingehuurd op het gebied van kennis en zul je voor een bepaalde tijd werkzaam zijn binnen een bedrijf. Je bent hiermee dus ook gebonden aan de kantoortijden van het bedrijf. Dit houdt in dat het lastiger gaat zijn om jouw werk en privé te combineren. Echter kun je er wel veel voordelen aan gaan behalen als je deze opdrachten aanneemt. Daarbij doe je iets waar je goed in bent. 

Voor een bepaalde tijd werkzaam 

Bij interim opdrachten vul je tijdelijk een bepaalde functie in. Je staat hiermee onder contract bij een detacheringsbureau en krijgt hiermee dus voor een bepaalde tijd een contract. Denk daarbij bijvoorbeeld aan 6 tot 9 maanden. Je krijgt hiermee ook altijd doorbetaald als er op dat moment geen opdracht beschikbaar is. Mocht je dus sneller klaar zijn met de werkzaamheden hoef je niet direct zonder inkomen te zitten en kun je op je gemak gaan kijken naar nieuwe opdrachten voor wanneer jouw contract afloopt. Je kunt jezelf dus altijd van extra inkomsten gaan voorzien. 

De zekerheden zijn aanzienlijk 

Bij de interim opdrachten ben je dus geen vaste medewerker. Echter heb je ten opzichte van een ZZP opdracht wel het voordeel dat je voor een tijd lang een bepaald bedrag binnenkrijgt. De onzekerheden worden hierdoor direct veel minder gemaakt. Daarbij besteed je ook jouw boekhouding uit. Hier hoef je je dus ook geen zorgen meer om te maken. Op termijn kan dit er ook voor zorgen dat je extra tijd over gaat houden. Je kunt niet meer in de problemen komen en geeft jezelf de gelegenheid om te profiteren van alle voordelen die er nog meer te vinden zijn.

Headfirst – Topopdrachten vragen om de beste professionals

Tijd besteden aan solliciteren 

Het enige wat je nog hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat jij uitgekozen wordt voor de interim opdrachten. Je gaat dus goed bekijken welke opties je hebt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je de andere sollicitanten achter je laat. Zorg daarom dat je voldoende tijd besteedt aan het opstellen van de motivatiebrief en jouw CV. Zo weet je zeker dat jij uitgekozen wordt voor de opdrachten en jouw kennis kunt overbrengen binnen het bedrijf. Voorbereiding kan jou dus altijd verder helpen. 

Volg & like ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *