iOS en Android developers & apps – Een kort overzicht

Native vs. Hybride Apps

De beste iOS developer zoals elke fatsoenlijke Android app ontwikkelaar zal je dit kunnen bevestigen: Voor we echt wat kunnen vertellen over de verschillende ontwikkelplatformen voor mobiele apps moeten we eerst wat meer vertellen over het verschil tussen native apps en hybrid apps. In essentie zijn hybride apps, websites ingesloten in een mobiele app. De website wordt in de app getoond via een webview. Een webview is vergelijkbaar met de browser op de smartphone. Een hybride app wordt gemaakt met behulp van webtechnieken zoals HTML5, CSS en JavaScript. Onafhankelijk van waar de app draait – iOS, Android, Windows Phone – wordt dezelfde code uitgevoerd. Met behulp van tools als Cordova, PhoneGap of Ionic is het mogelijk native functies als de camera, GPS, acceleratiemeter en meer te gebruiken.

Native apps daarentegen worden specifiek voor het platform ontwikkeld waarvoor ze bedoeld zijn. Zo worden native apps voor iOS ontwikkeld in Swift of Objective-C en voor Android in de programmeertaal Java. Code van iOS kan niet hergebruikt worden voor Android en vice versa. Het voordeel is wel dat alle functies van het platform direct beschikbaar zijn zonder enige beperking voor de ontwikkelaar.

Welke mobile app development optie is het best?

Er is niet één ontwikkelplatform dat direct aangewezen kan worden als beste. Elk alternatief voor native app development heeft zijn eigen voordelen en bijbehorende filosofie. Jouw keuze zal afhangen van een aantal factoren zoals: Je doelgroep, de eisen/wensen van de app, en last but not least: Over welke skills jouw iOS en/of Android developer beschikt. Het beste is om een freelancer in te huren want hier kun jij bepalen wat jouw ontwikkelaar moet kunnen en ben je niet eens al te veel geld kwijt. Bespaar dus niet aan het verkeerde einde en ga niet voor een houtje touwtje oplossing want: Goedkoop is duurkoop.

Volg & like ons