Magento 2: mobile first

Magento 2: mobile first

14 maart 2018 Uit Door Redactie

Een van de belangrijkste veranderingen in Magento 2 is dat het gericht is op mobiele apparaten. Magento 2 is op een andere manier ontworpen. Binnen de nieuwe versie van Magento staan mobiele apparaten centraal en wordt het design vervolgens uitgebreid naar grotere apparaten, zoals desktops. Deze benadering is compleet anders dan de vorige versie van Magento. In de vorige versie van Magento stond de desktop centraal en werd er bij kleine scherpe afgeschaald. Dat zorgde ervoor dat er alsnog onnodige functies geladen moesten worden, waardoor de website alsnog onnodig traag werd.

Meer breakpoints in Magento 2

Magento heeft meer en andere breakpoints dan Magento 1.9. Breakpoints geven een breedtemaat aan. Hierdoor kan een website responsive worden gemaakt voor verschillende schermen. Magento 1.9 had 5 breakpoints, Magento 2 heeft 6 breakpoints. Ook is het formaat van de breakpoints anders. Hierdoor kan het layout van een Magento 2 website nog beter worden weergegeven op verschillende schermen.

Mobile first ook in de back-end

Met Magento 2.0 is het ook makkelijker geworden om de website vanaf een mobiel apparaat bij te werken. De mobile first strategie wordt niet alleen voor gebruikers van een website doorgevoerd, maar ziet ook op beheerders van een webwinkel. Magento 2 maakt het mogelijk om vanaf ieder mobiel apparaat een webwinkel bij te werken en te beheren.

Mobile first: belangrijk of niet?

Magento 2 zet fors in op mobiele toegankelijkheid. Is dit eigenlijk nodig? Wat ons betreft is het antwoord op die vraag volmondig ja. In de afgelopen jaren hebben we het mobiele verkeer alleen maar zien toenemen. Er is geen indicatie dat die trend zal keren.

Volg & like ons