Op zoek naar ander werk?

ambulante begeleiding thuis

Misschien ben je al een tijd op zoek naar ander werk, maar wil het niet lukken om een geschikte baan te vinden. Dit kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben, ben je handig met solliciteren via internet of ben je bang om te falen als je moet bellen? De hulp die je krijgt is altijd op maat, afgestemd op de behoeften die je hebt. Een re-integratiebureau helpt je bij het zoeken naar geschikt werk, soms kan in het netwerk van het bureau al een geschikter werkgever zitten die op zoek is naar iemand als jij. Loop je tegen andere dingen aan, of misschien werkt het normale proces niet voor jou. In deze gevallen biedt een bureau wat je hebt uitkomst.

Re-integratiebureau

Aan je motivatie ligt het niet

Veel mensen die gebruik maken van een re-integratiebureau doen er alles aan om een baan te vinden, de motivatie is goed terwijl het toch niet lukt. Door te overleggen, weten we precies wat er nodig is om de sollicitatieprocedure tot een succes te maken. Misschien moet er een andere manier worden toegepast, waarbij je wel goed tot uiting komt. Een bureau kan je werkfit maken, dit betekent dat je er klaar voor bent om weer aan het werk te gaan. Door re-integratie kun je weer aan het werk en ben je niet meer afhankelijk van je uitkering, en neem je weer deel aan de maatschappij. Ben je er klaar voor dan word je begeleid, tot je naar het werk kan, een echt re-integratietraject dus.

Red je het thuis niet alleen?

Er kunnen dingen gebeuren in je leven waardoor je niet meer het overzicht hebt om thuis alles goed op een rijtje te krijgen, ambulante begeleiding thuis is dan de oplossing. Op deze manier blijf je meedoen in de maatschappij, de begeleiding wordt ingezet om de zelfredzaamheid te verhogen. De leefsituatie en de ontwikkeling wordt verbeterd, het vertrekpunt is de vraag voor ondersteuning van de familie. Dit kan voor zoveel dingen zijn, het vergroten van het netwerk maar ook hulp in de huishouding of het actief meedoen aan activiteiten. Natuurlijk volgt er eerst een gesprek om een beeld te krijgen van de situatie waarin nu wordt geleefd om een helder beeld te krijgen. 

Weer meedoen in de maatschappij

Woon je op jezelf dan is het de bedoeling dat je mee kunt komen in de maatschappij, wanneer je thuis alles op de rails hebt kun je ook je grenzen verleggen en verder kijken in je leven. Met ambulante begeleiding thuis krijg je de zorg die je nodig hebt, om verder te komen in je leven en weer helemaal mee te doen in de maatschappij. De zorg wordt afgestemd op persoonlijke wens en behoeften, heb je zorg nodig in de huishouding dan wordt de aandacht daarop gevestigd. Het is de bedoeling van de thuiszorg om de zelfredzaamheid te verhogen, zodat je ook weer andere dingen kunt doen in de maatschappij. Weer het gevoel hebben dat je echt meedoet op werk en op privégebied, om een  goed gevoel te krijgen.

Volg & like ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *