PDA kopen

Het gebruik van een PDA in je bedrijf kan een groot voordeel zijn voor zowel grote als kleine organisaties. Met deze kleine, lichtgewicht apparaten kun je je afspraken, telefoonnummers en alle dingen die je moet doen, zoals gegevensverzameling, bijhouden. Naast een deel van het werk zijn ze ook voorzien van games, muziek en video; sommige hebben ingebouwde GPS-ontvangers en camera’s.

De verbinding

Zelfs PDA’s op instapniveau hebben nu kleurenschermen en een groeiend aantal wordt geleverd met ingebouwde draadloze internetverbinding. Sommige bieden daarnaast Bluetooth (voor verbinding via een Bluetooth-mobiele telefoon), andere gebruiken Wi-Fi en de duurste zijn hybride mobiele telefoons die zowel spraakoproepen als gegevens kunnen verwerken. Een paar nieuwe modellen ondersteunen twee of drie modi voor draadloze verbinding, zodat je bijna overal kunt genieten van breedbandsnelheden op Wi-Fi-hotspots en mobiele verbindingen. Met een PDA beschik je over uitgebreide oplossingen voor gegevensverzameling die de efficiëntie verhogen, de productiviteit maximaliseren en de operationele kosten voor werklocaties verlagen.

PDA binnen een bedrijf

Het toepassingsveld

Er zijn een aantal eigenschappen die je moet overwegen, voordat je een PDA koopt. Nummer één is het toepassingsveld. Je kunt verschillende PDA-apparaten kiezen op basis van je behoeften. Als je bijvoorbeeld een grootschalig magazijn hebt, is de opslagpositie van de goederen relatief hoog. In dit geval is de beste optie een industrieel PDA-apparaat met een grote scherptediepte, een hoge eerste leessnelheid, hoge kwaliteit en een goede grip. Het zou duizenden scans met hoge intensiteit moeten kunnen uitvoeren. CPU-prestaties en het besturingssysteem moeten de basis vormen voor je aankoop.

Het besturingssysteem

Als je echter van plan bent om industriële PDA’s te gebruiken, zijn deze beschikbaar in twee besturingssystemen: Android en Windows. Android biedt vrijheid op het gebied van applicaties, maar het Windows-systeem is stabieler. Gebruikers kunnen kiezen op basis van hun behoeften. Afhankelijk van het gebruik is het van cruciaal belang dat je de geheugencapaciteit bekijkt. Als de PDA een grote geheugencapaciteit heeft en de CPU-verwerkingssnelheid is snel, dan heb je een perfecte PDA voor elk soort werk. Dit gaat samen met het coderingsbereik. Zorg er dus voor dat de selectie hiermee overeenkomt.

De leessnelheid

Bekijk vervolgens de eerste leessnelheid. Het zou een hoge afdrukkwaliteit van het streepjescodesymbool, het ontwerp van de decoder en de prestaties van de scanner moeten hebben. Hoe hoger de eerste leessnelheid, hoe meer werktijd wordt bespaard. Je moet selecteren op basis van zijn werkelijke behoeften en het evenwicht tussen het percentage eerste lezing en het bitfoutenpercentage.

Mogelijkheden PDA

Overige eigenschappen

Andere eigenschappen zijn onder andere beschermingsniveau, vooral in zware industriële omgevingen moet het bestand zijn tegen water, vallen, enz. Ook moet de schermresolutie hoger zijn voor een betere ondersteuning en weergave van de bedieningsinterface. Met de juiste helderheid en contrast die ook het gezichtsvermogen van de gebruiker beschermen. Tot slot is communicatievermogen belangrijk om gegevens te verzenden, waardoor plug-in componenten niet meer nodig zijn, de kans op storingen wordt verkleind en de levensduur van het product wordt verbeterd. Nieuwsgierig naar meer zakelijke tips? Wellicht kunnen onze andere berichten je ook van dienst zijn.

Volg & like ons