Steven je af op outplacement? Bereid je dan voor op dit traject

outplacement

Van outplacement kan sprake zijn wanneer je min of meer gedwongen wordt ontslagen. Vooral als je nochtans in het bezit was van een vast contract zal je werkgever bij een gedwongen ontslag namelijk met compensatie over de brug moeten komen. Vaak wordt hierbij gekozen voor een outplacementtraject in samenwerking met een organisatie die gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen op weg naar een nieuwe baan. Mocht je zelf in deze situatie terechtkomen, dan is het nuttig om te weten hoe zo’n traject eruitziet. Lees daarom zeker even verder om daar het fijne van te weten.

outplacement

Aanvaarding ontslag

Voordat de zoektocht naar nieuw werk echt vorm krijgt moet er ruimte kunnen zijn om het verlies van je huidige baan te verwerken. Sommige mensen hebben daadwerkelijk even tijd nodig om dit feit te accepteren. Het gaat dan vooral om mensen die echt van hun baan hielden of al sinds lange tijd bij een werkgever werkten.

Analyses

Wanneer je er klaar voor bent kan het échte werk beginnen, namelijk het verrichten van verschillende analyses. Hierbij staan twee factoren centraal: jij als werkzoekende en de arbeidsmarkt waarop je je gaat begeven. Geanalyseerd zal worden welke kwaliteiten en ervaringen je als professional hebt en welke kansen dit op de arbeidsmarkt biedt.

Solliciteren

Als de analyses zijn afgerond kan al snel een begin worden gemaakt met het solliciteren naar functies. Van een outplacementbureau kun je dan ook hulp verwachten met het opstellen van een cv en een motivatiebrief. Ook sollicitatietrainingen kunnen hier deel van uitmaken.

Nazorg

Ervan uitgaande dat je op een gegeven moment een nieuwe baan hebt gevonden zal er nog sprake zijn van enige nazorg. Bovendien kan tenslotte worden geanalyseerd hoe alle partijen vonden dat het traject verlopen is.

Volg & like ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *