Totaallogistiek

Cosmetica-industrie: de complete transport & logistiek uitdagingen

Als een van de meest eigenaardige, stelt de cosmetica-industrie specifieke uitdagingen voor de logistiek.

Wereldwijde leveringsuitdagingen

Onstabiel weer, politiek klimaat en gebrek aan infrastructuur zijn obstakels voor de levering, die steeds complexer wordt naarmate het gebruik van natuurlijke ingrediënten te maken krijgt met geografische beperkingen. Met name de fabrikanten van luxe cosmeticalijnen zijn vaak afhankelijk van specifieke leveranciers, waardoor de risico’s die voortvloeien uit verstoringen in het transport vrij groot zijn.

Magazijn en bestelling

Een van de grootste uitdagingen voor veel bedrijven in deze sector is het op orde houden van de productielijnen en faciliteiten. Dit wordt nog moeilijker wanneer in hetzelfde gebouw zowel de grondstoffenmagazijnen, de productieruimten als de pick-, verpakkings-, voorraad- en binnenlandse en internationale distributieprocessen zijn ondergebracht.

Het gebruik van aparte SKU’s in de magazijnen van materialen en afgewerkte producten helpt. Ook het opdelen van het logistieke proces in ruimte, systemen en personeel is handig om de orde te bewaren.

Speciale opslagvereisten transport & logistiek

Verschillende ingrediënten vragen om verschillende temperaturen en weersomstandigheden. Vochtigheid kan bijvoorbeeld roombeschimmeld worden. Daarom is het noodzakelijk om te weten hoe je verstandig met deze producten omgaat en leveranciers moeten aan deze eisen voldoen.

Lage duurzaamheid transport & logistiek

Vervaldatums maken het beheren van voorraden een complexe taak en noodzakelijk om flexibele en flexibele acquisitieprocessen te omarmen. In de cosmetica-industrie zorgen conserveermiddelen ervoor dat cosmetica niet bederft. Toch is het gebruik van dit soort producten tijdelijk en sterk beïnvloed door de beperkte houdbaarheid. Bij een gebrekkig voorraadbeheer kan dit leiden tot hoge verspillingen. Totaallogistiek

Trends creëren vraag

De trends van cosmetica beïnvloeden de vraag; daarom moeten bedrijven zich bewust zijn van wat hun klanten willen kopen. Wat vandaag trendy is, kan morgen uit de mode zijn. Het snel voldoen aan de vraag kan een uitdaging vormen; zo kan een supply chain die snel reageert een onderscheidende factor worden. Dit betekent voor een groot deel dat het transport en de goederenstroom door de hele toeleveringsketen kan worden gecontroleerd, wat kan worden beheerd met behulp van een transportbeheersysteem dat zicht biedt vanaf de fabriek tot de eindbestemming.

Het Antwoord: Steeds meer digitale processen

Al deze voorwaarden leiden ertoe dat een magazijn flexibel moet worden beheerd in termen van voorraadniveaus. Er zijn innovatieve methoden nodig om de productie te plannen om te voorkomen dat buitensporige handmatige inspanningen nodig zijn om aan de vluchtige vraag van de klanten te voldoen. Het gebruik van een door IT ondersteunde tool om de planning van de productie te optimaliseren, is een stap in de richting van een gedigitaliseerd proces, noodzakelijk voor succes in de huidige en complexe operationele omgeving. Totaallogistiek

De vraag in de cosmetica-industrie neemt toe en fabrikanten moeten hun toeleveringsketens voortdurend aanpassen om de kosten laag te houden en concurrerend te blijven. Het is belangrijk om een ​​idee te hebben van hoe de markt zich ontwikkelt. Een database met betrouwbare informatie en gedigitaliseerde methoden kan de toeleverings- en productieketens helpen bij hun inspanningen om hun bedrijf te laten groeien en uitdagingen aan te gaan.

Volg & like ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *