Training bij Expandior

Quarkus training

Je kunt een Quarkus training volgen bij Expandior. Quarkus is speciaal ontworpen om te werken met populaire Java frameworks, standards en libraries. Denk hierbij aan MicroProfile, Eclipse en Spring, maar ook aan RESTEasy (JAX-RS), Hibernate ORM (JPA), Spring, Apache Kafka, Infinispan, Camel en ga zo maar door. In de training leer je, gebaseerd op een migratie casus -waar je een bestaande applicatie naar Quarkus migreert –  je eigen Quarkus-applicatie te bouwen. Je doet zo hands-on ervaring op met de beste practices en details van het framework. Om het nog concreter te maken: je bouwt een bank toepassing gebaseerd op wat je in de echte wereld tegenkomt, zoals de RESTEasy, hiberbate en REST-clients. Wanneer de eerste dag voorbij is, ben je in staat om een microservice te bouwen en op te roepen. Dit doe je vanuit een hoofd applicatie die ook de gebruikersinterface en gegevensopslag bijhoudt. Het is uiteraard allemaal zeer uitvoerig getest met unit tests en integratietesten. Nadat je deze basiskennis hebt opgedaan, waarmee je dus een Quarkus-applicatie kan bouwen in een green field-project, krijg je de kennis door een JEE-applicatie te migreren naar Quarkus, met bijbehorende microservices. De applicatie moet voldoen aan de container-first-filosofie. Dat houdt in dat je de applicatie en microservices in Docker laat draaien en zo wordt gecompileerd naar een native code, om een memory footprint en de opstarttijd te minimaliseren.

Quarkus training

Competenties

Na afloop van de training ben je vaardig geworden in de volgende leerdoelen;

• Kun je zelf een Quarkus applicatie maken

• Ken je de mogelijkheden en de potentie van Quarkus

• Kun je je eigen microservice (integratie)-testen

• Kun je REST api’s oproepen vanaf een Quarkus applicatie

• Kun je Hibernate gebruiken voor data storage

• Kun je een REST api bouwen

• Kun je Quarkus-extensies creëren

• Kun je gebruik maken van een multimodale setup

• Ken je de limieten van de CDI implementatie van Quarkus

• Kun je wiremock met Quarkus gebruiken

• Begrijp je Configuration Management in de context van Quarkus

Het programma

De training is opgedeeld in twee dagen, waarbij je op dag 1 kennis maakt met de setup van Quarkus, en krijg je door hoe de integratie werkt tussen services en modules. Op dag 2 krijg je een introductie van de case, bouw je een applicatie en meerdere services. Aan het einde van de dag rond je de migratie af en test je het met wiremocks. De training is geschikt voor elke ontwikkelaar met een Java achtergrond, die de essentie, de practices en de filosofie van het werken met Quarkus onder de knie wil krijgen. De trainingen gaan door met inachtneming van de corona maatregelen. Voor deelnemers die liever digitaal deelnemen, is er ook een hybride leer format. De techniek maakt het mogelijk om aan te sluiten vanaf een (eigen) externe locatie.

Meer trainingen volgen?

Alleen datagedreven en adaptieve organisaties behouden een bestaansrecht. Ontwikkel jezelf daarom bij Expandior op het gebied van Cloud Technology, Agile/Scrum, Data Engineering & Data Science, DevOps, SAFe, Security en meer. Vind op de website een overzicht van alle trainingen en schrijf je online in!

Volg & like ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *