Waarom zilver kopen een goede investering is

Bitcoin

Goud kopen, daar hoor je wel vaker van. Mensen investeren in goud omdat het een materiaal is dat in principe altijd zijn waarde behoudt. Maar waarom investeren we eigenlijk niet vaker in zilver? Lees hier meer over zilver kopen en waarom het misschien wel de investering voor jou is. 

zilver kopen

Zilver versus goud en diamant

Waarom zou je zilver kopen, als je ook goud kunt kopen? Zilver wordt immers door de meeste mensen niet gezien als een edelmetaal, maar een grondstof. Goud is daardoor bijna per definitie meer waard, toch? 

Zilver is echter beide: een schaars edelmetaal en bovendien een belangrijke grondstof. Het is zeker niet onwaarschijnlijk dat er een dag aan zit te komen dat goud en zilver zo ongeveer op gelijke voet komen te staan wat waarde betreft. Natuurlijk is het een gok om dan maar al je geld in zilver te stoppen, maar gokken hoort er altijd bij. Er is namelijk ook altijd een kans dat de goudkoers gigantisch hard daalt, om welke reden dan ook. Wie wil investeren, moet risico’s durven nemen.

Munt

Verdeel je investeringen

Wat je natuurlijk ook kunt doen, is je kapitaal verdelen. Stop een beetje in zilver, en een beetje in goud. Het is altijd aan te raden om investeringen te spreiden. Zo loop je minder risico en kun je tegelijkertijd beide markten goed in de gaten houden. Je snoept als het ware van twee walletjes. 

Volg & like ons