Wat houdt de functie van financieel administratief medewerker in?

Financial accounting

De functie van financieel administratief medewerker kun je in elke onderneming tegenkomen. Dit is ook niet zo gek, want bij elk bedrijf heb je baat aan iemand die op financieel gebied orde kan scheppen en dit goed kan verwerken tot een nette en kloppende administratie. Met deze functie haal je het beste uit zowel de commerciële kant van je bedrijf als het beheer van belangrijke documenten, afspraken en andere gegevens. Spreekt dit profiel je aan en wil je zelf financieel administratief medewerker worden? Volg dan de opleiding hiervoor bij Fabius, expert op het gebied van opleidingen in de accountant- en administratieve branche.

Taken financieel administratief medewerker

Dat je als financieel administratief medewerker aan de slag gaat met het financiële plaatje achter administratieve zaken binnen je bedrijf kan iedereen wel begrijpen, maar wat houdt dit dan in? Bij deze functie ben je met name bezig met boekhouden. Hieronder vallen een aantal veelvoorkomende taken, zoals de afhandelingen van de debiteuren en crediteuren, het verwerken van dagafschriften, het verwerken van data in het systeem en deze data invoeren bij Excel. Elke dag zijn er wel nieuwe formules en rekensommen die je in moet voeren en daardoor doe je elke dag iets anders. Het beroep van financieel administratief medewerker is daarom nooit saai, zolang je maar van cijfers houdt.

Hoe wordt je financieel administratief medewerker?

Er is altijd vraag naar personeel dat kennis heeft van financiële zaken. Je kunt dus met een diploma tot financieel administratief medewerker altijd een baan vinden. Dit diploma behaal je via Fabius, die je helpt met alle belangrijke theorie en praktijklessen die je nodig hebt om dit vak uit te kunnen oefenen. Deze opleiding bestaat uit twee delen: de basis Administratieve Medewerker en de specialisatie Financieel Administratieve Medewerker. Voor beide doe je examen en krijg je bij het halen ook een diploma voor, zodat je meteen dubbel zoveel ervaring hebt en meteen aan de slag kunt.

Volg & like ons