Wat is een PDA?

De term PDA verwijst naar Persoonlijke Digitale Assistent, in het bijzonder een draagbaar handheld-apparaat dat computer-, telefoon- / fax-, internet- en netwerkfuncties combineert. Het kan werken als een mobiele telefoon, faxafzender, webbrowser en persoonlijke organizer. Het wordt gebruikt voor surfen op het web, kantoortoepassingen, video’s en foto’s bekijken of als mobiele telefoon. Ze hebben functies zoals touchscreens, Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit, geheugenkaartsleuven, mobiele softwaretoepassingen en multimedia-ondersteuning. Huidige PDA-apparaten zijn onder meer smartphones en tablets. Ze werken op accu’s en zijn gebruiksvriendelijker dan computers van standaardformaat.

PDA

De PDA markt

De PDA van de huidige trending markt heeft een beter besturingssysteem, omdat de meeste op een van de twee besturingssystemen draaien: Palm OS of Windows CE. Er zijn een aantal soorten PDA’s op de markt; een van de meest populaire is Apple’s Newton. Andere populaire PDA-apparaten zijn onder andere Hewlett-Packard’s Palmtop en Palm’s PalmPilot. Sommige PDA’s bieden een variant van het Microsoft Windows-besturingssysteem genaamd Windows CE. Als je overweegt een PDA te kopen, moet je met een aantal zaken rekening houden.

Waarvoor wil je de PDA gebruiken?

Eerst moeten je aankoopplannen worden afgestemd op je behoeften en welk besturingssysteem je wilt. Bekijk ook de functionaliteit van de PDA’s. Onderzoek hoe het met persoonlijke organisatoren omgaat om hun schema’s, adresboeken en takenlijsten bij te houden. Als het voor medische doeleinden is, raadpleeg dan medische berekeningen. Voor het maken van korte aantekeningen tijdens vergaderingen en ontmoetingen met patiënten, kun je bepalen of het ideaal is voor je werk of dat je meer toegang nodig hebt tot uitgebreide klinische referenties voor het bijhouden van gegevens. Voordat je je eerste PDA aanschaft, moet je dus een algemeen idee hebben van hoe je deze in de praktijk gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat hoe meer geheugencapaciteit het heeft, hoe meer gegevens je kunt bijhouden. Als het de eerste keer is dat je een PDA koopt, overweeg dan het gebruik of het doel ervan en of het een draadloze connectiviteit nodig heeft. Als je vaak reist in de zakelijke sector en contact wilt houden via e-mail, heb je wifi-mogelijkheden of een smartphone met mobiele datadienst nodig. Omdat de meeste mensen een PDA als pc-accessoire gebruiken, is synchronisatie een belangrijke overweging. Zoek naar een apparaat dat gemakkelijk kan worden gesynchroniseerd met alle software die je op je computer gebruikt.

Wat is een PDA?

Belangrijke eigenschappen

De grootte en vorm van het apparaat en de weergave zijn ook essentiële overwegingen. Daarnaast moeten de schermgrootte en helderheid aan je verwachtingen voldoen. Je kunt het beste een bezoek brengen aan een winkel die de apparaten verkoopt waarin je geïnteresseerd bent, zodat je het kunt uitproberen voordat je het koopt. Je kunt op zoek gaan naar een apparaat dat functies zoals GPS, een MP3-speler en een digitale camera combineert, compatibele randapparatuur heeft en vele andere talrijke toepassingen gebruikt. Ga voor een apparaat dat flash-geheugenmediakaarten accepteert. Accessoires, zoals een extra batterij, reislader, koptelefoon, draagtas, plastic screen protector en extra toetsenborden kunnen bovendien handig zijn.

Volg & like ons