Wees zuinig op je medewerkers

werkgeluk vergroten

Vaak wordt er door bedrijven onderschat hoe belangrijk medewerker voor een bedrijf zijn, hoe meer zij het naar hun zin hebben hoe beter de prestaties zijn. Niet alleen van de medewerkers, maar ook voor je bedrijf heeft dit natuurlijk een aantal voordelen. Het werkgeluk vergroten is een dankbare actie om te ondernemen voor beide partijen, hiermee haal je niet alleen het beste uit jezelf maar ook uit je personeel. Negatief gedrag kost erg veel energie, en haalt zeker niet het beste in medewerkers naar boven. Leg daarom vooral de nadruk op de positieve dingen. 

Benadruk de positieve dingen van het werk

Het werkgeluk vergroten begint bij de benadering van je personeel, alleen benadrukken wat er altijd verkeerd gaat wordt een mens niet vrolijker van en gaat ten koste van de motivatie en de kwaliteit. Het is de kunst om de positieve punten te benoemen, kijken waar iemand goed in is en dat laten doen. Misschien kan het nodig zijn om iemand in een andere functie te plaatsen of ander werk te laten doen, waar een medewerker zich fijn bij voelt en energie van krijgt. Vaak presteren medewerkers beter, wanneer ze iets doen waar ze zich al thuis in voelen.

werkgeluk vergroten

Kun je gelukkig zijn op je werk?

Je werkgeluk vergroten begint met het werk te doen wat je leuk vindt, doe je wat je leuk vindt dan krijg je er energie van en heb je minder kans op stress. Ook het verzuim is lager, ook verzuim bij ziekte is bewezen lager. Wanneer medewerkers de juiste balans ervaren, zijn ze ook bereid om net die stap extra te doen. Aan alle situaties kleven ook voordelen voor beide partijen, door te investeren in je personeel zal er ook een beter rendement komen en voor de werksfeer is het ook goed. 

Volg & like ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *