Wil jij iemand aannemen?

Ben jij ondernemer, dan kan het op een gegeven moment de vraag zijn of iemand aannemen een goed idee is. Extra personeel kan zeker van pas komen, maar het maakt veel verschil of jij zzp’er bent of dat je opeens werkgever bent. Je moet je daarom altijd afvragen of iemand aannemen voor jou wel een goed idee is. Je krijgt er dan heel veel verantwoordelijkheden bij en niet iedereen zit daar op te wachten. Geldt dit voor jou, maar kun je wel wat hulp in jouw onderneming gebruiken? Dan kan payroll een goede optie zijn!

Wel of niet iemand aannemen?

Bijna alle onderneming beginnen klein. Iemand heeft een idee voor een product of voor een dienst, werkt dit uit en gaat voor zichzelf beginnen. Maar op een gegeven moment kan het zo zijn dat je meer werk hebt dan je zelf kunt doen. Dan komt de twijfel of iemand aannemen een goed idee is. Het is in principe natuurlijk hartstikke mooi als jouw bedrijf zo goed loopt dat je het werk zelf niet meer aan kunt. Dat betekent dat je iets goed doet en dat afnemers of klanten vertrouwen in jou hebben. Maar het brengt dus ook weer dilemma’s met zich mee. Want ga je dan iemand aannemen, om al klussen toch te kunnen doen? Dat geeft je de kans om jouw bedrijf uit te breiden en groter te worden. Maar het brengt ook veel meer verantwoordelijkheden met zich mee. Want wat als er over een paar maanden opeens een dip is in het aantal opdrachten? Dan heb je een werknemer voor wie je geen werk hebt. Daarnaast word je dan ook werkgever en dat brengt veel plichten en verantwoordelijkheden met zich mee, waaronder een grote administratieve last. Dat maakt dat iemand aannemen voor veel ondernemers toch een stap te ver is. Wat is dan de optie, klein blijven als bedrijf?

Payroll

Klein blijven is natuurlijk een optie, sommige ondernemers vinden het prettig om alles zelf te kunnen blijven doen en het overzichtelijk te houden. Wil jij wel groeien? Dan is iemand aannemen niet noodzakelijk, je kunt er dan ook voor kiezen om gebruik te maken van NL Payroll. Je hebt dan het voordeel van extra ondersteuning binnen jouw onderneming en de mogelijkheid om te groeien. Tegelijkertijd heb je eigenlijk nauwelijks de administratieve lasten zoals hierboven vermeld. Alles wordt dan namelijk geregeld door NL Payroll:

  • inschaling volgens CAO
  • contracten opstellen
  • uitbetalen van lonen
  • opstellen van loonstrookjes
  • bijhouden van de salarisadministratie

Op deze manier kun je dus wel iemand aannemen, zonder dat je veel risico’s loopt. Heb je geen werk meer, dan is dit geen probleem. De persoon staat namelijk niet bij jou onder contract, maar bij NL Payroll. Zo loop je ook geen risico bij ziekte, die financiële risico’s liggen namelijk ook bij het payrollbedrijf. Met andere woorden, het brengt dus gewoon heel veel voordelen met zich mee! Het is voor jou ook een ideale manier om te ontdekken of extra mensen passen binnen jouw onderneming. Blijk je echt genoeg werk te hebben en te willen groeien, dan kun je in de toekomst altijd nog kiezen voor zelf iemand aannemen!

Volg & like ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *